MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

“Dacht dat het in België geld regent”

09 mei 2012 | in Maatschappij | 1 Reactie

“Vroeger hoorden we dat het in België geld regent”, zegt een Marokkaan. Maar dat bleek bij zijn verhuizing naar België niet te kloppen. Het is een van de uitspraken uit het starterspakket ‘Migreren naar Vlaanderen’ dat de Belgische minister van Inburgering Geert Bourgeois maandag in Casablanca heeft gepresenteerd.

Bourgeois heeft een dvd en een boekje laten ontwikkelen voor mensen die zich in Vlaanderen willen vestigen. “Doel is een realistisch beeld van Vlaanderen te schetsen”, zegt Bourgeois. De migranten krijgen er informatie over het gewone leven in België aan de hand van een aantal getuigenissen van Marokkanen die hen vooraf zijn gegaan.

Het doel is volgens de minister een realistisch beeld van Vlaanderen te schetsen. De dvd is er alleen voor wie al een visum voor België heeft. (Bron/ Lees verder: Zita.be)

Er is 1 reactie

  1. mounir
    16 mei 2012 om 11:42 uur.

    Het regent hier regen,racisten en pedofielen maar zeker en vast geen geld!!!

Plaats je reactie