MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Kritiek op openbare omroep Marokko

31 mei 2012 | in Marokko | Reageer

De mededeling dat de Marokkaanse regering tegen eind mei nieuwe mediarichtlijnen zal uitvaardigen, heeft een stormachtig debat ontketend over de onafhankelijkheid van de media in het koninkrijk.

Het debat begon ongeveer twee maanden geleden, toen de islamistische regering onder leiding van Abdelilah Benkirane de openbare televisiezenders en radiostations dwong om vijf keer per dag een oproep tot het gebed uit te zenden. Dit zette kwaad bloed bij een aantal burgers die hierin een poging zagen om een doorgaans gematigde sector van de samenleving te islamiseren, schrijft de website dewereldmorgen.be

Na zijn eedaflegging in 1999 kondigde Mohammed VI zijn ‘project van de modernistische en democratische samenleving’ aan, vermoedelijk gericht op het terugdringen van de aanwezigheid van de extremistische islam in de openbare ruimte

Lees het gehele artikel op website www.dewereldmorgen.be.

Plaats je reactie