MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Ophef over moslima die eed laat afleggen door man

16 juli 2012 | in Maatschappij | Reageer

In de Amsterdamse gemeenteraad is er ophef ontstaan over een moslima. De vrouw zou niet een wettelijk verplichte eed afgelegd hebben bij een naturalisatieceremonie. In plaats daarvan zou haar man dat in haar plaats hebben gedaan. Dat schrijft Elsevier.

Het is niet duidelijk wat er precies gebeurd is vorige week dinsdag. Toen de vrouw werd geroepen kwam haar man mee het podium op. Verantwoordelijk wethouder Van Es (inburgering) zegt hierover dat het misschien niet voor iedereen hoorbaar was, maar dat de dame wel de eed heeft afgelegd. Maar CDA-bestuurslid Ginio Beij spreekt dat tegen. Volgens hem heeft de vrouw helemaal niets gezegd.

Wanneer de vrouw de eed niet heeft afgelegd, is zij officieel niet genaturaliseerd. Het CDA wil nu van de wethouder weten of het vaker voorkomt dat orthodoxe moslima’s niet de eed afleggen. Van Es gaat dat nu uitzoeken. (Bron/ lees verder: Elsevier)

Plaats je reactie