MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokko kiest voor een ‘groene’ toekomst

18 juli 2012 | in Economie | Reageer

In 2020 wil Marokko 42 procent van de enegiebehoefte uit duurzame bronnen halen. Op termijn wil het land zelfs stroom naar Europa gaan exporteren. Marokko bouwt op grote schaal zonne-energiecentrales, windmolenparken en stuwdammen. Dat schrijft TCTubantia.nl.

Op een bergplateau bij Ouarzazate in centraal Marokko, moet een ultramoderne zonne- energiecentrale verrijzen met een oppervlakte van 4.500 voetbalvelden.

De centrale is onderdeel van een veel groter plan. Volgens Marokko’s Nationale Strategie voor Duurzame Energie moeten vijf zonne-energiecentrales in 2020 samen 2.000 megawatt stroom leveren. Windmolenparken moeten eenzelfde hoeveelheid opwekken, stuwdammen nog eens 2.000 megawatt. In totaal moet duurzame energie dan in 42 procent van de stroombehoefte voorzien. (Bron/ lees verder: TCTubantia.nl)

Plaats je reactie