MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Ramadan mubarak

20 juli 2012 | in Geloof | 1 Reactie

Ramadan is de negende maand van het Islamitische maanjaar. Dit is de maand waarin Allah de Koran openbaarde. Ramadan begint als twee moslims de nieuwe maansikkel hebben gezien. Een maand lang mogen moslims niet drinken, eten, roken of seksuele omgang hebben zolang de zon op is.

Kleine kinderen, zieken, erg oude mensen en zwangere vrouwen hoeven niet te vasten. Het vasten is bedoeld om de ziel te zuiveren, de onderlinge band te versterken, het lichaam te leren beheersen en God te bedanken. Tevens herinnert het de rijken eraan hoe het is arm en hongerig te zijn.

Wij wensen iedereen een gezegende ramadan. Moge Allah het vasten vergemakkelijken en onze imaan versterken.

Hieronder een aantal interessante artikelen met betrekking tot de Ramadan:
* Gezond vasten tijdens de Ramadan
* Geen dadels uit Israël kopen
* Islamitische feestdagen bekender dan joodse
* Ramadancheck voor medicijngebruikers
* Veel bellen tijdens Ramadan
* Voeding en ramadan: gezondheidstip tijdens de ramadan

Er is 1 reactie

  1. lile
    21 juli 2012 om 07:31 uur.

    3lina o 3lik. Rhamadan mubarak.

Plaats je reactie