MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Jaar gevangenis voor kritiek op politie en koning

31 juli 2012 | in Marokko | Reageer

Rapper Lhaqed ziet de Marokkaanse politie als de ‘honden van de staat’. In het nummer ‘Klab Addawla’ beschuldigt hij de politie van corruptie. Het kwam hem vrijdag ook in hoger beroep op een veroordeling tot een jaar gevangenisstraf te staan. Dat meldt dagblad Trouw.

Lhaqed is het niet eens met zijn veroordeling. In het dagelijks leven heet hij Moad Belghouat en werkt hij in een fabriek waar elektriciteitskabels worden gemaakt, maar als prominent lid van de protestbeweging 20 februari strijdt hij voor gelijke rechten voor alle Marokkanen. Vrijheid van meningsuiting is een van die rechten

Zie de website van dagblad Trouw voor het gehele artikel, met vertaling van zijn songteksten.

Plaats je reactie