MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

‘Meer dan helft allochtonen gaat niet stemmen’

08 september 2012 | in Politiek | Reageer

De opkomst van allochtone Nederlanders bij de verkiezingen van volgende week, zal net als in het verleden beduidend lager zijn dan die bij de autochtone stemgerechtigden, meldt de NOS.

Zo’n 45 procent van de allochtonen gaat woensdag stemmen, tegen 74 procent van de autochtone stemgerechtigden, zegt onderzoeksbureau Motivaction volgens de NOS.

Uit het onderzoek onder Nederlanders van Turkse, Marokkaanse, Surinaamse en Antilliaanse afkomst blijken de linkse partijen verreweg het populairst te zijn. De PvdA kan op 39 procent van de allochtone stemmen rekenen. De SP is tweede met 19 procent, gevolgd door GroenLinks met 8 procent en D66 en Partij voor de Dieren met beide 4 procent. (Bron/ lees verder: NOS)

Plaats je reactie