MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

‘Offerfeest valt dit jaar op vrijdag’

17 oktober 2012 | in Geloof | Reageer

Het islamitische Offerfeest valt dit jaar hoogstwaarschijnlijk op vrijdag 26 oktober 2012. Zo valt steeds vaker in moskeeën te horen. Daarnaast meldt het Executief van de Moslims van België (EMB) zeker te weten dat het op vrijdag valt. De datum werd vastgelegd op basis van het zien van de nieuwe maan en in overeenstemming met de organisatie van de Pelgrimstocht te Mekka.

Het EMB vraagt niettemin aan de overheid om ook rekening te houden met de moslimburgers die het Offerfeest zullen vieren op donderdag 25 oktober, datum vastgelegd door de wetenschappelijke gegevens.

Plaats je reactie