MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Aantal migratiehuwelijken daalt verder

25 oktober 2012 | in Maatschappij | Reageer

Steeds minder Nederlanders van Marokkaanse en Turkse afkomst halen hun trouwpartner uit het buitenland. In 2011 was 8,3 procent van de huwelijken van allochtonen een migratiehuwelijk.

Dat is iets minder dan de twee jaren ervoor en een stuk minder dan in 2002. Toen was 20 procent nog een migratiehuwelijk. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) volgens het Algemeen Dagblad.

Uit het onderzoek blijkt verder dat tweedegeneratieallochtonen veel minder vaak trouwen met iemand uit het buitenland dan hun ouders. Onder Marokkanen is het aandeel migratiehuwelijken onder de eerste generatie met 23 procent ruim twee keer zo groot als onder de tweede generatie. (Bron/ lees verder: het Algemeen Dagblad)

Plaats je reactie