MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

‘Afkeer Amsterdamse homoscholier blijft hoog’

02 november 2012 | in Maatschappij | 2 Reacties

De homo-belangenorganisatie COC Amsterdam maakt zich zorgen om de gebrekkige acceptatie van homo’s onder scholieren.

Gemiddeld genomen accepteert ruim 20% van de Amsterdamse 13/14-jarige scholieren hun mede-homoscholieren niet. Bij jongens is de niet-acceptie 30%, bij meisjes 12%. Onder scholieren van Turkse en Marokkaanse afkomst is de afkeer zelfs 4 tot 5 keer zo hoog als bij scholieren van Nederlandse komaf. En op vmbo-scholen is de afkeer twee keer zo hoog als op havo/vwo-scholen. Dat meldt AT5.

Het COC stelt onder meer dat homoscholieren door het gebrek aan acceptatie niet uit de kast durven te komen en wil daarom de voorlichting op scholen verbeteren. (Bron/ lees verder: AT5)

Er zijn 2 reacties

 1. peter = de naam
  02 november 2012 om 10:42 uur.

  Ies koeltoer ies koeltoer. En anders verschuil je toch achter een of andere god om je afkeer proberen te rechtvaardigen

 2. mhamed
  08 november 2012 om 04:02 uur.

  peter = de racist

  Bekrompenheid is voelbaar.
  Schuil jij maar achter de verloren gedachten.

Plaats je reactie