MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Kansarme Marokkaanse vrouwen moeilijk te bereiken

29 november 2012 | in Marokko | Reageer

Een folder in de bus steken volstaat niet om kansarme Marokkaanse vrouwen warm te maken voor persoonlijkheidsvorming. Zij moeten individueel aangesproken worden, liefst via een vertrouwenspersoon, en ook de inhoud en methodiek van de vorming vereisen maatwerk, schrijft de website DeWereldMorgen.be. “Benader deze vrouwen met respect voor hun gewoonten. Dan volgen uitwisseling en integratie vanzelf”, zegt sociaal agoog Annelies Landuyt, op de website, op basis van kwalitatief onderzoek.

“Marokkaanse vrouwen leven meestal anders dan autochtone vrouwen, in een ‘wij’-cultuur. Als zij beslissingen nemen, komt de groep op de eerste plaats, het individu pas op de tweede”, zegt Annelies Landuyt op de website.

Lees het gehele interessante artikel op www.DeWereldMorgen.be.

Plaats je reactie