MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokko bevordert zelfstandig ondernemerschap

02 december 2012 | in Economie | Reageer

In Marokko is de helft van de jongeren werkloos. Om dit tegen te gaan werkt de Marokkaanse regering aan een plan dat het zelfstandig ondernemerschap onder jongeren aantrekkelijker moet maken.

Sinds Abdelilah Benkirane aan de macht kwam, is ondernemerschap gepromoot als dé manier om de werkloosheid onder jonge afgestudeerden tegen te gaan.

Hiervoor is er dan ook een nieuw banen-plan, de Moukawalati, gelanceerd dat bedoeld is om jongeren te helpen bij het opzetten van hun eigen bedrijf. De Moukawalati omvat advies en training bij het opzetten van een eigen bedrijf als het vergemakkelijken van het lenen van geld bij de bank. (Bron/ lees verder: Magharebia.com)

Plaats je reactie