MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokkaanse oppositieleider Yassine overleden

14 december 2012 | in Politiek | Reageer

De Marokkaanse oppositieleider Sheikh Abdessalam Yassine is overleden. De oprichter van de grootste religieuze oppositiebeweging Adl wal Ihsan (Gerechtigheid en Spirtualiteit) in Marokko, is op 84-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn partij donderdag bekendgemaakt, meldt het Nederlands Dagblad.

Adl wal Ihsan heeft honderdduizenden leden en is uiterst kritisch over de monarchie. In 1973 schreef Yassine een protestbrief met de titel “De Islam of de Zondvloed” naar de toenmalige koning Hassan II. Daarop werd hij een aantal jaren opgesloten. Met name de religieuze titel van koning Mohammed VI, Bevelhebber van de Gelovigen, is de partij nu een doorn in het oog.

De partij sloot zich ten tijde van de Arabische Lente in 2011 korte tijd aan bij de democratiseringsbeweging 20 Februari. (Bron/ lees verder: het Nederlands Dagblad)

Plaats je reactie