MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Demonstranten in Rabat eisen vrijlating ‘politieke’ gevangenen

24 december 2012 | in Politiek | Reageer

Honderden leden van de Marokkaanse “februari 20” protestbeweging kwamen zondag bijeen in Rabat om de vrijlating van alle politieke gevangenen te eisen. Verder claimden de protestanten dat vorige week ten onrechte een activist is vastgehouden.

Zo’n 200 demonstranten riepen leuzen over “vrijheid en waardigheid,” en zwaaiden met banners in een buitenwijk van de hoofdstad, terwijl ze in het oog werden gehouden door de oproerpolitie.

“We zijn hier om de vrijlating van Driss Bouterrada en alle politieke gevangenen te eisen”, zegt Khadija Ryadi, die aan het hoofd van de Marokkaanse Vereniging voor Mensenrechten (AMDH) staat.

Bouterrada, een 30 jarige straatverkoper, is in de gevangenis belandt in Sale nadat hij op 10 december is gearresteerd en beschuldigd van drugshandel.

Ryadi zegt dat hij wordt berecht op valse beschuldigingen, zonder toegang tot een advocaat, eraan toevoegend dat hij is betrokken geweest bij de 20 februari beweging sinds het begin van de de Arabische lente van vorig jaar.

“Net als vele andere gevangen genomen politieke activisten, is zijn proces oneerlijk,” zei ze, eraan toevoegend dat er op dit moment ongeveer 50 tot 60 politieke gevangenen zijn. (Bron/ lees verder: RNW.nl)

Plaats je reactie