MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Amsterdamse strijdt voor achtergelaten vrouwen in Marokko

07 januari 2013 | in Maatschappij | Reageer

De Marokkaans-Amsterdamse Ikram Chiddi zet zich al jaren in voor vrouwen die in Marokko worden achtergelaten of in Amsterdam in isolement worden gehouden. Door haar werk is ze nu genomineerd voor de Amsterdammer van het Jaar.

Volgende week zondag wordt in de Stadsschouwburg de winnaar bekend gemaakt.

Jaarlijks keren zo’n tachtig vrouwen en honderd kinderen na de zomervakantie in Marokko en Turkije ongewild niet terug naar Nederland. Chiddi’s vereniging ondersteunt vrouwen onder andere in hun poging terug te komen naar Nederland. (Bron/ lees verder: AT5 en dagblad Het Parool)

Plaats je reactie