MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokko ontvangt financiële steun golfstaten

03 februari 2013 | in Marokko | Reageer

Marokkaanse koning Mohamed VIRijke Arabische golfstaten hebben Marokko een eerste deel van de financiële hulp gegeven die het koninkrijk was beloofd. Dat maakt de Marokkaanse overheid bekend. De steun lijkt bedoeld om een eventuele ‘Arabische Lente’ in het land te onderdrukken, schrijft het NRC Handelsblad.

Officieel krijgt Marokko het geld om de banden tussen de Arabische landen te verstevigen. Maar het zou vooral de bedoeling zijn om de welvaart in Marokko niet verder te laten dalen, waardoor onrust zou kunnen ontstaan in het koninkrijk.

De golfstaten Saoedi-Arabië, Qatar, de Verenigde Arabishe Emiraten en Kuweit geven zo’n 2 miljard euro in totaal aan financiële steun. (Bron/ lees verder: het NRC Handelsblad)

Plaats je reactie