MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Europarlementsleden krijgen geen toegang tot Westelijke Sahara

08 maart 2013 | in Marokko | 1 Reactie

Een weg naar de Westelijke SaharaEen delegatie van Europarlementsleden is de toegang tot de Westelijke Sahara ontzegd nadat ze hadden aangekondigd de mensenrechtensituatie daar te wilden nagaan. Dat meldt de fractie van het Europarlement in een persbericht.

De vier Europarlementsleden waren van plan informaite te verzamelen over de stand van de mensenrechten in de regio. Hoewel hun missie op voorhand bekend was, kregen ze volgens het persbericht pas op de luchthaven van Casablanca te horen dat ze het land niet mochten betreden.

Fractieleider Guy Verhofstadt vindt het jammer en zegt het belangrijk te vinden om een dialoog aan te houden en bruggen te bouwen over de omstreden Westelijke Sahara. Zo melden diverse Belgische bladen.

Er is 1 reactie

  1. peter = de naam
    09 maart 2013 om 08:11 uur.

    Bruggen bouwen is erg lastig. De Marokkaanse berm staat dat in de weg

    http://nl.wikipedia.org/wiki/Marokkaanse_barri%C3%A8re

Plaats je reactie