MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Rapper van ‘Kilab al-Dawla’ vrijgelaten

30 maart 2013 | in Muziek | Reageer

Mouad BelghouatDe Marokkaanse rapper Mouad Belghouat is vrijdag vrijgelaten na een jaar te hebben vastgezeten wegens belediging van de politie. Dat meldt de NOS.

Familie van de rapper, die bekendstaat als El-Haqed, heeft gezegd dat hij onaangekondigd ’s nachts is vrijgelaten. Waarschijnlijk om te voorkomen dat aanhangers de vrijlating aangrijpen om te demonstreren.

Zijn nummers bevatten vaak kritiek op de Marokkaanse monarchie en samenleving. Hij werd in maart vorig jaar opgepakt, nadat een video van het nummer Kilab al-Dawla (Honden van de Staat) op internet was verspreid. Daarin stelt hij corruptie bij de politie aan de kaak, maar de rechters oordeelden dat hij het wettig gezag beledigde. (Bron/ lees verder: de NOS)

Luister hier naar zijn liedje:

Plaats je reactie