MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Eerste Mercurius-meteoriet op Aarde gevonden in Marokko

01 april 2013 | in Maatschappij | 1 Reactie

Hasna Chennaoui-Aoudjehane, verbonden aan de Universiteit van Hassan II in Casablanca, bekijkt de MarssteenIn Marokko is begin 2012 een meteoriet gevonden die mogelijk afkomstig is van Mercurius, de kleine binnenste planeet in het zonnestelsel. Het zou de eerse Mercurius-meteoriet zijn die op Aarde gevonden is. Dat meldt NatureWorldNews.com.

NWA 7325, zoals de steen officieel heet, vertoont qua samenstelling verrassend sterke overeenkomsten met de korst van Mercurius. De samenstelling van het Mercuriusoppervlak is de afgelopen jaren gedetailleerd opgemeten door de Amerikaanse planeetverkenner Messenger. Net als de korst van Mercurius is de meteoriet rijk aan magnesium en bevat hij vrijwel geen ijzer.

Eerder zijn op aarde al vele tientallen meteorieten van de maan en van de planeet Mars gevonden. Maar dit zou de eerste keer zijn dat een meteoriet uit Mercurius gevonden is. (Bron/ lees verder: NatureWorldNews.com)

Er is 1 reactie

  1. khalid
    12 augustus 2013 om 06:02 uur.

    ik heb een zelfde steen waar kan ik die laten onderzoeken?

Plaats je reactie