MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Franse president bezoekt Marokko om partnerschap te “heruitvinden”

02 april 2013 | in Economie | Reageer

De Franse president Francois HollandeDe Franse president Francois Hollande brengt op 3 en 4 april een staatsbezoek aan Marokko. De Franse president wil met zijn bezoek de partnerschap met Marokko “heruitvinden” en nieuwe middelen zoeken die Marokko de status laten behouden van een “nauwe en noodzakelijke partner” van Frankrijk. Dit meldt de website MoroccoworldNews.

“Frans-Marokkaanse betrekkingen zijn vloeiend, uitstekend en intens op politiek niveau en ook wat betreft de bilaterale samenwerking “, lichten bronnen rond de president het bezoek aan Marokko toe, eraan toevoegend dat de inzet van het bezoek erg belangrijk is omdat het beide landen in staat zou stellen om een hechte relatie te onderhouden en om deze verder te ontwikkelen in de komende jaren en decennia.

Het bezoek omvat meer dan 10 overeenkomsten, waaronder vier leningovereenkomsten ter waarde van 280 miljoen euro, uitgebreid door de Franse ontwikkelingsorganisatie om ontwikkelingsprojecten in Marokko te finacieren (Casablanca tram, regionale haven, technopolen concurrentievermogen en beroepsopleiding).

De Franse president heeft aangekondigd Franse bedrijven die actief zijn in Marokko aan te moedigen om te blijven investeren in hernieuwbare energie, vervoer, stedelijke diensten, jeugd en onderwijs. (Bron/ lees verder: MoroccoworldNews)

Plaats je reactie