MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Nederlandse migranten sturen 8 miljard naar buitenland

05 april 2013 | in Economie | Reageer

Western Union bord in Agadir, MoroccoMigranten sturen jaarlijks ongeveer 8 miljard euro vanuit Nederland naar hun land van herkomst. Dat meldde donderdag De Nederlandsche Bank (DNB) op basis van officiële cijfers van de Wereldbank, aldus NUZakelijk.nl.

Uit eigen onderzoek van de DNB onder ruim 1600 migranten, lijkt het daadwerkelijke bedrag waarschijnlijk nog veel hoger te zijn, omdat veel geld via onofficiële wegen naar huis wordt gestuurd.

Veel migranten sturen geld naar familie door het contant mee te geven aan familieleden en kennissen die afreizen naar het thuisland, ze nemen het zelf mee tijdens een vakantie of ze nemen het op uit een geldautomaat als ze in het buitenland zijn. Ook zouden ze vaak gebruikmaken van niet-geregistreerde geldtransactiekantoren. (Bron/ lees verder: NUZakelijk.nl)

Plaats je reactie