MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokko ziet bioscopen verdwijnen

03 mei 2013 | in Film | Reageer

Cinéma "SALAM" in AgadirIn de omgeving van het Cinéma Salam in Agadir kan het ontzettend druk worden. De bioscoop is gelegen naast het drukke en centrale taxistation. Op de terrasjes in de omgeving is het er druk. Maar niemand die aanstalten maakt om naar de film te gaan. Dat kan ook niet. Cinéme Salam is ruim tien jaar gelden dichtgegaan.

Helaas is het niet de enige bioscoop in Marokko die zijn deuren in de afgelopen jaren heeft moeten sluiten. In de jaren ’80 werden in maar liefst 280 bioscopen jaarlijks 50 miljoen tickets verkocht. Tegenwoordig zijn er nog maar 36 bioscopen overgebleven in het land. Jaarlijks gaan er nu nog maar 2 miljoen tickets over de toonbank.

Een veel genoemde oorzaak van de dis-interesse in bioscopen is de grote concurrentie van de televisie en de explosieve groei van satellietzenders. Daarnaast zien de cinemazalen ook veel bezoekers afhaken doordat illegale kopieën van de nieuwste films online te downloaden zijn

Lees het gehele artikel op de website Standaard.be…

Plaats je reactie