MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Onderzoekers ontdekken mutatie in genenmateriaal

04 mei 2013 | in Gezondheid | Reageer

genenbank Onderzoekers aan de universiteiten van Maastricht en Luik hebben samen met onderzoeksgroepen in Rotterdam en Rabat een mutatie in het genenmateriaal ontdekt die het fatale Leigh Syndroom heeft veroorzaakt. Dat meldt Medicalfacts.nl.

De onderzoekers hebben ook een nieuwe aanpak gepresenteerd om defecte genen snel op te sporen.

De nieuwe methode is met succes toegepast bij een Marokkaanse patiënt met het Leigh Syndroom, bij wie sprake was van bloedverwantschap tussen de ouders. De betreffende families komen uit het Rif-gebied in Noord-Marokko. Kinderen met deze aandoening sterven vaak als kleuter aan de gevolgen van de ziekte. (Bron/ lees verder: Medicalfacts.nl)

Plaats je reactie