MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Nederlander vast voor ronselen in Marokko

26 mei 2013 | in Marokko | Reageer

GevangenisDe Marokkaanse Nederlander Alhassan Aacuk zit al vijf weken vast in een cel in Marokko op verdenking van het ronselen van jongeren voor de strijd in Syrië. Dat meldt Nieuwsuur.

De 28-jarige Aacuk was op familiebezoek in het noorden van Marokko toen hij op 16 april werd opgepakt. Zelf ontkent hij zich hieraan schuldig te hebben gemaakt. Volgens een vriend is hij in hongerstaking gegaan, meldt Nieuwsuur zaterdag.

“Ik ben tien dagen verhoord en zwaar onder druk gezet. Ze wilden me linken aan Al Qaida. Ik zou in alle media verschijnen als terrorist. Ik heb na vele bedreigingen bekend”, zei A. over de telefoon tegen Nieuwsuur. A. moest volgens eigen zeggen deelnemers van demonstraties in Nederland identificeren. (Bron/ lees verder: Nieuwsuur)

Plaats je reactie