MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Aids besmettingen Marokko toegenomen met 52%

08 juni 2013 | in Gezondheid | Reageer

Aidsbestrijding in MarokkoMarokko heeft het moeilijk met de bestrijding van aids.Tussen 2007 en 2011 is het aantal mensen dat besmet is met aids met wel 52% toegenomen. Dat blijkt uit deze week gepubliceerde cijfers.

Nadia Bezad is voorzitter van een Afrikaanse organisatie ter bestrijding van aids en sprak in het Franstalige Marokkaanse blad “Aujourd’hui le Maroc” over “een toenemend aantal besmettingen”. Volgens haar is 70% van de HIV besmettingen veroorzaakt door seksuele contacten tussen heteroseksuelen.

Dagelijks registreren de medische autoriteiten tien nieuwe gevallen terwijl om de drie dagen minstens een kind besmet raakt met aids. Dagelijks vinden er 4 doden plaats als gevolg van aids. (Bron/ lees verder: HIVnet.org)

Plaats je reactie