MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokko gedegradeerd van opkomende markten

19 juni 2013 | in Economie | Reageer

beursQatar en de Verenigde Arabische Emiraten zijn gepromoveerd tot vooraanstaande opkomende markten, terwijl Marokko is gedegradeerd. Dit blijkt uit de periodieke “MSCI Market Classification Results” die indexbouwer MSCI vorige week publiceerde, meldt De Telegraaf.

Omdat grote groepen investeerders beleggen aan de hand van deze lijst gaat hier veel aandacht naar uit. Indien een land promoveert van de Frontier naar de Emerging Market status, zal dit normaal gesproken een positieve invloed hebben op de hoeveelheid buitenlandse investeerders in het land.

In de nieuwe publicatie is aangegeven dat Marokko zal per november dit jaar zal terugkeren in de MSCI Frontier Markets Index. Al een aantal jaren voldoet Marokko niet aan de liquiditeitseisen die MSCI stelt aan Emerging Markets. Vooruitlopend op een terugplaatsing verloor de beurs van Casablanca dit jaar 6,5%. (Bron/ lees verder: De Telegraaf)

Plaats je reactie