MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Tips voor als je zwanger bent of borstvoeding geeft in Ramadan

27 juni 2013 | in Geloof | 1 Reactie

Zwangere moslimaDit jaar valt de Ramadan van waarschijnlijk 9 juli tot en met 8 augustus. De Ramadan is voor Moslims een vastenperiode, waarin niet gegeten en gedronken wordt als het licht is. Na zonsondergang wordt er wel gegeten en gedronken.

Volgens de regels hoeft een zwangere vrouw of een moeder die borstvoeding geeft niet te vasten als zij het idee heeft dat dit schadelijk kan zijn voor haarzelf of voor de baby. In dat geval kan zij de periode van vasten later inhalen.

De Kraamvogel, de grootste kraamzorgorganisatie van Nederland, heeft een aantal tips geformuleerd voor zwangere vrouwen tijdens de Ramadan.

Als je zwanger bent en gaat vasten is het belangrijk dat je tijdens de uren dat je wel mag eten, na zonsondergang, goed op je voeding let. Eet en drink gevarieerd en gezond. Dus niet alleen zoete hapjes, maar ook groente en fruit.

Als je zelf vast in de periode dat je borstvoeding geeft, kunnen de volgende tips nuttig zijn:
* Probeer zelf goed en gevarieerd te eten.
* Drink ’s nachts voldoende vocht. Probeer niet alleen thee maar ook water en/of vruchtensap te drinken.
* Leg je kindje ’s nachts zo veel mogelijk aan. Het kan zijn dat hij hierdoor overdag minder wil drinken.
* Sommige vrouwen vinden het prettig om ’s nachts wat melk af te kolven en dit aan het einde van de dag aan hun kindje te geven.
* Als je kindje al ouder is dan zes maanden – en dus vaste voeding krijgt – kun je overwegen dit overdag te geven.
Het blijft belangrijk om naar je eigen lichaam te luisteren en bij borstvoeding ook naar je kindje te kijken. Voel je je goed? Is je kindje alert en tevreden? Als je twijfelt aan je eigen gezondheid of die van je kindje, bespreek dit dan direct met je arts.

Voor meer tips ga naar www.borstvoedingnatuurlijk.nl.

Er is 1 reactie

  1. Jaba
    27 juni 2013 om 12:39 uur.

    Vasten tijdens borstvoeding is niet goed, dit heeft invloed op de melkproductie van de vrouw en word afgeraden omdat het de gezondheid van het kind in de weg staat.

Plaats je reactie