MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Bentohami opereert gratis in Marokko

29 juli 2013 | in Carriere | Reageer

Abdelali BentohamiDe zomer is begonnen. Het is de tijd dat veel Marokkaanse gezinnen uit Nederland teruggaan naar hun thuisland om vakantie te vieren en familie te bezoeken. Abdelali Bentohami gaat ook naar Marokko, maar niet om vakantie te vieren.

Hij reist drie keer per jaar samen met een team vrijwilligers naar Marokko. Daar voorziet hij met zijn stichting Santé Pour Tous (gezondheid voor iedereen) mensen die het nodig hebben gratis van operaties.

Abdelali, die bezig is met het vierde jaar van zijn specialisatie chirurgie in het AMC te Amsterdam, was afgelopen week te gast bij FunX. Daar vertelde hij over grote verschillen tussen de gezondheidszorg in Marokko en Nederland. Abdelali vertelt dat er een groot tekort aan ziekenhuizen is in Marokko.

Luister hier naar het FunX-interview met de chirurg.

Zie hier ook een filmpje over de stichting Santé Pour Tous:

Plaats je reactie