MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Vlaamse kortfilm ‘Baghdad Messi’ wint prijs in Marokko

10 september 2013 | in Film | Reageer

Baghdad MessiDe Vlaamse kortfilm “Baghdad Messi” is opnieuw in de prijzen gevallen. Dit keer op het Azrou-Ifrane Festival du monde Arabe in Marokko. De prent van regisseur Sahim Omar Kalifa werd bekroond met de prijs voor de beste kortfilm.

Voor ‘Baghdad Messi’ is het al de zesde internationale award. Eerder won de kortfilm ook al de hoofdprijs in Dubai, het Italiaanse Brescello en de Iraakse stad Kalar.

Het Azrou en Ifrane festival vindt jaarlijks plaats in Marokko en legt zijn focus op internationale kortfilms die de Arabische cultuur en leefwereld op een verrassende manier in beeld brengen.

Zie hier de trailer van de kortfilm:

Plaats je reactie