MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokko wordt langzaamaan eindbestemming voor Afrikanen

12 september 2013 | in Marokko | Reageer

Migranten in MarokkoVoor veel migranten uit landen beneden de Sahara die de EU trachten binnen te komen, eindigt de reis naar Europa in een semipermanent verblijf in Marokko, waar politiebeambten die door EU-programma’s worden gefinancierd, de mensenrechten schenden, schrijft een undercoverjournalist.

Ibrahim uit Gambia peddelde naar wat volgens hem Spaanse wateren waren en belde de kustwacht om gered te worden. Die leverde hem uit aan de Marokkaanse kustwacht en nu is hij in Tanger.

Amadou uit Kameroen probeerde de omheining die als grens met de Spaanse enclave Melilla dient, over te klimmen. “De Marokkaanse agenten sloegen ons met wapenstokken”, zegt hij. Hij werd naar de grens met Algerije gebracht, vlak bij de stad Oujda die 120 km verderop ligt, en daar met 35 anderen gedumpt

Lees het gehele interessante artikel op Presseurop.eu

Plaats je reactie