MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokkanen minder open over hun diabetes

15 september 2013 | in Gezondheid | Reageer

GezondheidWaarom zou een Marokkaanse man zijn diabetes voor zijn vrouw willen verzwijgen? Kan dit te maken hebben met zijn culturele achtergrond? Dieet.blog.nl vroeg het aan twee deskundigen.

Diabetes komt bij Turkse en Marokkaanse mensen drie tot zes keer vaker voor dan bij autochtone Nederlanders. Diabetes is een chronische aandoening. Dat wil zeggen dat het nooit meer overgaat. Om goed met diabetes om te kunnen gaan, heeft iemand kennis nodig over de aandoening. Bovendien vergt diabetes nogal wat aanpassingen van het dagelijkse leven.

‘De culturele achtergrond is van invloed op hoe iemand met ziekte omgaat’, zegt internist-diabetoloog Eelco Meesters. Meesters werkt in het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam en ziet dagelijks allochtone mensen met diabetes

Lees het gehele intereassante artikel op Dieet.blog.nl

Plaats je reactie