MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Israël doet bijzondere bestelling bij Marokko

24 september 2013 | in Economie | Reageer

SukadeIsraël viert binnenkort een joodse feestdag en is daarom volop aan het voorbereiden door onder andere door de aankoop van een opmerkelijk product uit Marokko.

Voor het Soekot of Loofhuttenfeest heeft het Israëlische ministerie van Landbouw 1500 stukjes sukade ingekocht die voornamelijk geteeld zijn door boeren in het Midden-Atlasgebergte in Marokko.

Sukade is een citrusvrucht, die ook wel cederappel, cedercitroen of muskuscitroen genoemd wordt. De vrucht bestaat grotendeels uit schil, en lijkt wel wat op een citroen of sinaasappel. De vrucht kan in Israël voor 40 dollar per kilo verkocht worden. In sommige gevallen loopt de prijs zelfs op tot 1000 dollar per kilo.

Marokko zou een uitzonderlijke kwaliteit van de ‘Bijbelse vrucht kweken’ en beter zijn dan kwekers in bijvoorbeeld Italië.

Plaats je reactie