MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Kritische journalist vast in beruchte gevangenis

02 oktober 2013 | in Maatschappij | Reageer

Marokkaanse politieDe hoofdredacteur van de Marokkaanse online nieuwssite Lakome zit vast in de beruchte Salé-gevangenis in Rabat, waar volgens mensenrechtenorganisaties stelselmatig wordt gemarteld.

Ali Anouzla, die ontdekte dat koning Mohammed gratie heeft verleend aan een Spaanse pedofiel, wordt verdacht van betrokkenheid bij terroristische organisaties.

Anouzla schreef op zijn website Lakome een stukje over al-Qaeda in de Islamitische Magreb (AQIM) en linkte daarbij naar een filmpje van die organisatie waarin Marokko een ‘koninkrijk van corruptie’ wordt genoemd. (Bron/ lees verder: PowNed.tv)

Plaats je reactie