MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Hoe je Marokkaanse jongeren burgerschap meegeeft

01 november 2013 | in Maatschappij | Reageer

marokkaanse jongerenWaarom halen met name Marokkaanse jongeren toch zoveel rottigheid uit? Omdat ze burgerschap niet meekrijgen van hun ouders. Focus daar dus op bij de aanpak van hun overlast. Het Rotterdamse preventieproject Wajaw kreeg er de Hein Roethofprijs 2013 voor, schrijft BinnenlandBestuur.nl.

Prijs kwam onverwachts
Stichting Platform Islamitische Organisaties Rijnmond (SPIOR) stond aan de basis van het preventieproject Wajaw waarmee 132 overlastgevende jongeren uit Rotterdam 12 keer twee uur training kregen in burgerschap. Met succes. Het leverde hen de Hein Roethofprijs 2013 op en een daarmee verbonden geldbedrag van 20 duizend euro. Woordvoerder Fatima Lachhab van SPIOR zegt dat de verrassing groot was. ‘Het kwam heel onverwacht, omdat we maar een klein project zijn. Maar we zijn er natuurlijk heel blij mee.

Wat is de kern van uw aanpak?
‘Dat de training aansluit op de leefwereld van de jongeren

Plaats je reactie