MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokko treedt steeds vaker op tegen Afrikaanse migranten

05 november 2013 | in Marokko | Reageer

Veerboot MarokkoAnno 2013 zijn Afrikaanse migranten niet meer weg te denken uit de noordelijke steden in Marokko. Deze steden, en met name Tanger, vormen steeds vaker het eindstation voor gelukszoekers die de oversteek willen wagen. Dat schrijft dagblad De Gelderlander.

Maar dat gaat niet makkelijk. Sinds een paar weken maakt de politie jacht op Afrikanen die clandestien de Middellandse Zee willen oversteken. Eind oktober zijn bij verschillende acties al bijna 300 Afrikanen aangehouden.

De EU betaalt Marokko miljoenen om migranten voor de poort van Europa tegen te houden. “Marokko lijkt zijn verplichtingen aan de Europese Unie te willen nakomen”, zegt Abdelouahed Tadmouri, voorzitter van de Marokkaanse mensenrechtenorganisatie FDH Norma. (Bron/ lees verder: dagblad De Gelderlander)

Lees het hele verhaal van Nordin Abanaissa maandag in de krant.

Plaats je reactie