MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Moslima naar klooster voor Yoga

28 november 2013 | in Carriere | Reageer

klooster“Hoge verwachtingen had ik van het yoga- en studieweekend in het klooster”, schrijft studente Nora Asmi. Helemaal zen zou ik er uitkomen, al wist ik niet eens wat het woord zen precies inhoudt, schrijft ze.

“Iets met volledige kalmte en beheersing van lichaam en geest. Sommige mensen om mij heen trokken hun wenkbrauwen op of moesten er een beetje om grinniken. Een moslima die aan yoga gaat doen in het klooster!? Ik had een mooi verhaal klaar: je kon stevig in je eigen geloofstraditie staan en tegelijkertijd uit andere tradities mooie dingen gebruiken.

Moet je dan ook je telefoon inleveren, vroeg een vriendin

Lees het gehele verslag van Nora Asmi op NieuwWij.nl.

Nora Asrami doet promotieonderzoek naar de identiteitsontwikkeling van moslimjongvolwassen in Nederland aan het Dominicaans Studiecentrum voor Theologie en Samenleving (DSTS).

Plaats je reactie