MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokkaanse vrouwen maken eerlijke eco-couscosus

04 december 2013 | in Maatschappij | Reageer

couscousDe Marokkaanse Starterscup is afgelopen weekend gewonnen door het bedrijf Looly’s. Dit bedrijf van vrouwen voor vrouwennmaakt verschillende soorten kwaliteitscouscous. Het bedrijf richt zich als een ´groene´ en ´eerlijke´ onderneming op het bestrijden van armoede en het bevorderen van economische en sociale integratie van vrouwen op het platteland van Marokko.

Het bedrijf heeft ongeveer 30 vrouwen in dienst in de buurt van Sidi Kacem, die hierdoor in hun levensonderhoud kunnen voorzien.

Anders dan bij andere bedrijven gaat een groot deel van de winst naar sociale projecten, zoals voor huisvesting, onderwijs en goede gezondheidszorg voor de werknemers. Via kickstarter wordt er op dit moment volop geworven voor de productie van deze eerlijke, groene, glutenvrije couscous.

Plaats je reactie