MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

‘Verkrachterswet’ Marokko gewijzigd

23 januari 2014 | in Justitie, Marokko | 2 Reacties

parlementVerdachten van verkrachting kunnen in Marokko niet langer vervolging voorkomen door met hun slachtoffer te trouwen. Het Marokkaanse parlement stemde gisteren unaniem in met een wijziging van het omstreden wetsartikel 475.

Het artikel was oorspronkelijk bedoeld voor zaken waarbij een man een minderjarig meisje “zonder geweld of dwang ontvoert”, maar het werd ook in verkrachtingszaken toegepast. Een rechter kon een verkrachter de mogelijkheid bieden om met zijn slachtoffer te trouwen. Als hij dat deed, werd hij niet vervolgd.

Die mogelijkheid wordt nu geschrapt. Lees verder op NOS.nl.

Er zijn 2 reacties

  1. NISA
    24 januari 2014 om 07:57 uur.

    De Marokaanse parlement moet leren om na te denken. Hoe kan je als slachtoffer van een verkrachting trouwen met de verkrachter zelf. De slachtoffer is de slachtoffer en die moet dan ook nog eens gaan trouwen met een verkrachter!! Zieke mensen met een ziek gestoord beleid!! Rot op joh met jullie onlogische zieke regels en wetten. Steek die wet in je reet als Marokkaanse politieke leider!!! Het wordt tijd dat die rare zieke mentaliteit en regels en kutwetten waar ze hun reet mee moeten vegen doorbroken worden.

  2. NISA
    24 januari 2014 om 08:03 uur.

    trowuen met mijn verkrachter moet er niet aan denken!! En dan hoor je de marokkaanse wet nog roepen maak een besluit verkrachter trouw met haar dan overkomt je niks, of je wordt vervolgd.!! Hallo in welke tijd leven deze mensen. Een vrouw is psychisch niet in orde als ze verkracht wordt, en hij heeft nog wat te zeggen!! Castreren die vieze tering verkrachters. Haal zijn Lul eraf en steek hem in zijn mond!! Dan zal ik pas rustig verder kunnen gaan!! Zo zit ik erin als vrouw!! Het niet logisch nadenken en dan nog de vraag stellen aan een vieze vuile verkrachter!! Ziek, misselijke beleid. Vraag je moeder ermee te trouwen vuile viezerikken die helemaal niks van een mensenleven weten!! geschifte parlementsleden!! en een zieke en psychische wet!! Ik zou zijn lul eruit halen en in zijn mond stoppen en zeggen hier is de lul die mij tegen mijn zin geneukt heeft!!! En daarmee moet je vervolgens trouwen!!! gestoord ziek volk, eerst maakt ie je leven kapot en zuur, en vervolgens moet je er nog eens mee trouwen. Welke vrouw wil uberhaupt met een verkrachter trouwen!!!! vraag het haar niet hem!!

Plaats je reactie