MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Civiele rechter beslist over Marokkaanse burgers

15 maart 2014 | in Marokko | Reageer

Regering in rabatMarokkaanse burgers mogen niet meer voor de krijgsraad, een militaire rechtbank, worden gebracht. Dit staat in een wetsontwerp dat de regering in Rabat vrijdag heeft goedgekeurd, meldt dagblad De Telegraaf.

Vanaf heden krijgen Marokkaanse burgers het recht om voor een civiele rechter terecht te staan.

Mensenrechtenorganisaties uitten vorig jaar nog zware kritiek op de rechtsgang toen actievoerders uit de Westelijke Sahara door de krijgsraad werden veroordeeld tot levenslange celstraffen. De krijgsraden in Marokko blijven alleen nog bevoegd voor misdaden die militairen in de uitoefening van hun functie hebben gepleegd. (Bron/ lees verder: De Telegraaf)

Plaats je reactie