MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Amnesty voert campagne: ‘Mijn lichaam, mijn rechten’

19 maart 2014 | in Marokko | Reageer

Amnesty InternationalAmnesty International Marokko heeft een campagne opgezet om steun te vergaren voor seksuele vrijheid voor vrouwen. De campagne is gestart op de Internationale Vrouwendag op 8 maart 2014 onder het motto ‘My body, my rights’.

Woordvoerder Mohamed Sektaoui vraagt de overheid om seksuele vrijheid op te nemen in de hervormingen op het gebied van strafrecht. Bovendien wil hij seksuele vrijheid erkennen als mensenrecht in Marokko.

Begin van het jaar werd er in Marokko al een wet aangepast zodat een verkrachter niet langer aan vervolging kan ontsnappen door te huwen met het slachtoffer als dat jonger is dan 18. Amnesty ziet dit als een welkome stap in de goede richting. Volgens de organisatie is er echter nog veel werk aan de winkel. (Bron/ lees verder: Powervrouwen.blog.nl)

Plaats je reactie