MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokkaanse onslagen na ‘bidden op werk’

27 maart 2014 | in Carriere | Reageer

werkEen Marokkaans Belgische vouw is in een verzorgingshuis direct ontslagen nadat ze beschuldigd werd van het bidden in werktijd. Daarnaast zou de vrouw, die al 14 jaar werkt als schoonmaakster in het verzorgingshuis, Arabisch hebben gesproken tijdens werk. Dat meldt Le Soir.

De 56-jarige Habiba Zerouani ontkent in Le Soir het bidden op werk: “Zelfs als ik zou bidden zou me dat niet meer tijd kosten dan anderen die een sigaretje roken. Maar ik heb het nooit gedaan, omdat het verboden is!” Verder legt Habiba uit dat sommige directe collega’s helemaal geen Frans speken en daarnaast waren een aantal bewoners juist blij dat iemand hen kon verstaan in het Arabisch.

De vrouw snapt niet dat ze op staande voet ontslagen is en dat ze niet eerst een waarschuwing heeft gekregen. (Bron/ Lees verder: Le Soir)

Plaats je reactie