MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Vrouw in Marokko vertelt op de radio over misbruik

05 april 2014 | in Maatschappij | Reageer

Radio AswatVeel verkrachte tienermeisjes blijven verstoken van hulp, omdat ze het misdrijf vaak verzwijgen voor hun omgeving. In Marokko is dat niet anders. Daar bestaat er veel meer sociale druk om dat binnenshuis te houden en om niet naar de politie te stappen of om hulp te zoeken.

Zo blijkt maar weer eens uit het verhaal van de 19-jarige Khadija die haar verhaal op de radio doet. In haar jeugd jaren is ze mishandeld en seksueel misbruikt.

Alsof dat niet erg genoeg is, verteld ze huilend op de radio dat ze door haar eigen broer verplicht werd om meerdere malen met een rijke vriend het bed te delen.

Luister hieronder naar haar ingrijpend verhaal:

Plaats je reactie