MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Niet-moslims eisen recht op om te mogen eten tijdens Ramadan

30 juni 2014 | in Marokko | Reageer

Ramadan JournaalDe Ramadan is zondag ook in Marokko begonnen. In het islamitisch land is bij wet verboden om tijdens de ramadan op straat te eten. Ook voor de niet-islamitische Marokkanen.

Deze wetgeving leidt ook dit jaar weer tot veel discussie. Leden van de Alternatieve Beweging voor Individuele Vrijheid (Mali) eisen het recht op om in het openbaar te mogen eten.

De leden van Mali vinden dat ze als Marokkanen en niet-moslims de vrijheid moeten hebben om gewoon op straat te kunnen eten, zonder lastiggevallen te worden door de autoriteiten. In het verleden hebben ze verschillende acties willen houden, waaronder picknicken in het openbaar tijdens de Ramadan. Politie greep echter in. (Bron/ lees verder: Joop.nl)

Plaats je reactie