MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

ISIS rukt op, Saudi-Arabië stuurt soldaten naar grens

04 juli 2014 | in Politiek | Reageer

Koning Abdullah van Saudi-ArabiëSaudi-Arabië versterkt zijn grens met Irak met maar liefst 30.000 soldaten. Daarmee reageert het koninkrijk op de beslissing van Bagdad om 2500 Iraakse grensbewakers terug te trekken van de grens met Saoedi-Arabië en Syrië. Dat meldt de nieuwszender al-Arabiya vandaag.

Van de 900 kilometer grens van Saudi-Arabië met Irak is bijna 400 kilometer de grens met de Iraakse provincie al-Anbar. Dat is een woestijngebied waar jihadisten van ISIS (Islamitische Staat in Irak en al-Sham) actief zijn.

De Saoedische koning Abdallah en de Amerikaanse president Barack Obama riepen tegelijkertijd toppolitici in Irak op om een nieuwe regering te vormen, die alle uiteenlopende groeperingen in het land verenigt. (Bron/ lees verder: De Telegraaf)

Plaats je reactie