MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

As-Soennah moskee verwerpt activiteiten ISIS

10 juli 2014 | in Marokko | Reageer

 El Ouma moskee aan het August Allebéplein in AmsterdamDe Haagse moskee as-Soennah verwerpt de ontwikkelingen in Irak en Syrië, en met name de activiteiten van IS (Islamitische Staat), het vroegere ISIS.

In een verklaring geeft sheikh Rachid Nafi dat hij het oneens is met het feit dat uit het niets een kalifaatschap uitroepen is en dat dit gevierd wordt met “het verketteren en afslachten van moslims, waaronder ook Ahl us-Soennah”. Volgens de moskee is het meer een nachtmerrie dan een droom.

As-Soennah wijst op de foute uitvoering van de sharia, waarin een eerlijk proces, belastend bewijs en rechtvaardigheid centraal staat. Volgens de moskee is dat niet te niet te zien in de executies van IS. “Het is een bloeddorstige machine waarvan de sporen zichtbaar zijn in landen zoals Syrië en Irak. Het is een vesting die gebouwd is op een verdorven ideologie. Een ideologie met uitbanning en verkettering van moslims als gevolg. Iedereen wordt gezien als een handlanger van de vijand en dus iedereen moet dood.”

Lees hier de gehele verklaring van de as-Soennah moskee.

Plaats je reactie