MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

‘OM sluit verdrag met Marokko om vluchtende criminelen aan te pakken’

31 juli 2014 | in Maatschappij | Reageer

Scooter politieHet OM in NEderland is erin geslaagd om een verdrag te sluiten met Marokko die het mogelijk maakt om Marokkaans-Nederlandse criminelen die naar Marokko vluchten te kunnen aanpakken. In de toekomst kunnen hierdoor verdachten onder Marokkaans recht worden vervolgd en berecht.

Dat meldt de Volkskrant.

Het verdrag is een gevolg van politie-onderzoek dat volgde op de liquidatiegolf in 2012. Uit het onderzoek blijkt dat honderden Marokkaans-Nederlandse jongeren hierbij betrokken zijn. De jongeren plegen grote criminele delicten in Nederland en vluchten naar Marokko dat geen onderdanen uitlevert. Het geld dat wordt verdiend met de misdaden gaat vaak mee naar Marokko. (Bron/ lees verder: de Volkskrant)

Plaats je reactie