MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zaken



UITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Stichting Islamitisch Onderwijs klaagt Amsterdam aan

04 augustus 2014 | in Maatschappij | Reageer

SchoolDe Stichting Islamitisch Onderwijs (SIO) begint een rechtszaak tegen de gemeente Amsterdam. Die had de komst van een nieuwe islamitische scholengemeenschap in de stad afgewezen.

Vrijdag maakte de gemeente bekend geen huisvestingsverklaring aan de SIO af te geven. Reden hiervoor was het feit dat te veel “vaagheden bestaan over de ingediende aanvraag”. Daarnaast zouden de uitspraken van één van de bestuurders mee hebben gespeeld in de afweging. Op de Facebookpagina van bestuurslid Abdoe Khoulani, die ook raadslid in Den Haag is, stonden lovende woorden over het radicaal-islamitische ISIS.

Het bestuur van de SIO vindt het besluit van de gemeente gebaseerd op ‘drogredenen en onwaarheden’. Het schrijft in een openbare brief: ‘De SIO heeft zich nadrukkelijk en openlijk gedistantieerd van elke vorm van extremisme of terrorisme.’ (Bron/ lees verder: Het Parool)

Plaats je reactie