MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokko heeft veel macht over werelwijde voedselvoorziening

24 augustus 2014 | in Marokko | Reageer

TO GO WITH AFP STORY BY EMILE KOUTON PiHet Britse financiële zakenblad Moneyweek heeft deze week een interessant artikel geschreven waarin wordt ingegaan in hoe machtig Marokko is wat betreft de wereldwijde voeding.

Het koninkrijk beschikt namelijk over de grootste natuurlijke voorraden fosfor, het belangrijkste bestanddeel van kunstmest. Omdat kunstmest het belangrijkste product is om gewassen van voeding te voorzien, wordt fosfor gezien als de belangrijkste grondstof voor de voedingsmiddelen industrie.

Maar liefst driekwart van de wereldwijde voedselproductie is afhankelijk van de fosfaatwinning in Marokko. Volgens een rapport van de VN groeit de vraag naar fosfaten met 2,4% per jaar.

Plaats je reactie