MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Vader noemt paspoort jihadstrijders afpakken “achterlijk”

30 augustus 2014 | in Maatschappij | Reageer

Plenaire zaal Tweede KamerHet kabinet heeft deze week aangekondigd het Nederlanderschap van jihadstrijders te willen afpakken.

Eén van de vaders van de jihadgangers is het hier niet mee eens. De vader geeft op de website van RTL Nieuws aan die maatregel achterlijk te vinden. Volgens de vader zijn kinderen slachtoffers, geen schuldigen in deze maatschappij.

Zijn zoon Achraf is net 17 jaar geworden. Hij vertrok eind 2013 naar Syrië. Volgens de maatregelen die deze week bekend zijn geworden, zou Achraf, die een Nederlands en Marokkaans paspoort heeft, zijn Nederlandse paspoort kwijtraken. “Als je het paspoort gaat afpakken van in Nederland geboren en getogen kinderen, dan ben je fout bezig”, zegt hij op RTL Nieuws.

Plaats je reactie