MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Goody Good Stuff – Dan weet je zeker dat het goed zit!

21 oktober 2014 | in Gezondheid, Uitgelicht | 1 Reactie

ggs-snoep

Veel snoep bevat varkensgelatine. Neem drop en fruitgum. Gelukkig staat het vaak in kleine letters op de verpakking(zie plaatjes). Maar soms ook niet. Ahmed uit Utrecht, kocht laatst Brommer Drop. Thuis ging hij nog eens dubbelchecken wat er allemaal inzat. En toen pas las hij: ‘gelatine (varken)’. Naoual uit Rotterdam kocht een pak Marsh Mallows. Achteraf een domme actie. Want ook daar stond bij de ingrediënten: ‘varkensgelatine’.

Maar het kan erger. De 26-jarige Tawfik uit Amsterdam kocht jarenlang een bepaald merk snoep. Bij alles wat hij koopt, leest hij nauwkeurig de ingrediënten op de verpakking. Met dit product was nooit iets aan de hand. Twee weken geleden zei zijn vrouw: ‘Ik lees opeens dat er varkensgelatine inzit?’ Tawfik reageerde verbaasd: ‘Onmogelijk! Ik heb het altijd gecheckt’. Hij belde direct de fabrikant. Tot zijn stomme verbazing kreeg hij te horen. ‘Klopt, er heeft altijd al varkensgelatine ingezeten. Maar we hebben het nu pas op de verpakking gezet’.

gelatine

Neem dus vanaf nu geen enkel risico! Koop alleen nog Goody Good Stuff. Goody Good Stuff is snoep gemaakt zonder gelatine. Sinds dit jaar zijn deze halal-gecertificeerde snoepjes ook in Nederland verkrijgbaar, onder meer bij Albert Heijn, Jumbo, Plus, Dirk en C1000.

Kijk voor meer informatie ook op www.goodygoodstuff.nl of volg Goody Good Stuff op Facebook.

Er is 1 reactie

  1. Firdaus
    20 december 2014 om 04:52 uur.

    Allemaal oud nieuws. Jaren geleden werd ik hierop geattendeerd door een moslim broeder uit Suriname. Volgens hem zat ook in make up (lipstick) dierlijke producten die voor moslims haram was. Ook in medicijnen zit veel varkensgelatine in verwerkt maar ja ik lachte hem uit net als velen met mij. Ja, een moslims uit Suriname kon je toch niet serieus nemen ? Nu, na jaren later, moet ik uit schaamte hem groot gelijk geven. Wij kunnen nog heel veel leren an die moslims uit Suriname.

Plaats je reactie